marți, 11 ianuarie 2011

Stiati ca


***Creierul enteric (ţine de intestine), numit al doilea creier, sau creier digestiv - e format din mai mult de 100 de milioane de celule nervoase, mai multe decât în măduva spinării - este un complex circuit ce-i permite să funcţioneze independent, să înveţe, să memoreze şi să ne influenţeze percepţiile şi comportamentul.
Legăturile dintre aceste celule nervoase ale creierului enteric sunt făcute de acelaşi tip de substanţe ca cele de la nivelul creierului, de exemplu, serotonina.
Funcţii îndeplinite de creierul enteric:
- controlează digestia
- asimilează hrana
- absoarbe substanţele nutritive
- elimină reziduurile
- împreună cu creierul (central), determină parte din starea noastră de spirit şi ne influneţează comportamentul



***Creierul este mai activ noaptea, in timpul somnului, decat ziua, cand suntem activi!

Cu cat creierul este mai activ atunci cand dormim, cu atat somnul este mai profund - creierul produce semnale electrice care ne protejeaza de zgomotele din mediul inconjurator, actionand asemeni unui gardian!

Oamenii de stiinta au masurat impulsurile electrice din creier, si se pare ca noaptea, in timpul somnului, creierul lucreaza mult mai intens decat ziua. Motivul se pare ca este munca de refacere pe care o desfasoara creierul asupra tuturor celulelor (de exemplu, majoritatea sangelui stocat in organe in timpul zilei, este transportat in muschi pentru a fi hraniti si reparati), refacerea nivelului energetic, structurarea memoriei - invatare / uitare (sunt reluate evenimente din timpul zilei, dar la o viteza mult mai mare), estomparea stimulilor prea puternici care au actionat in timpul zilei, etc. In acelasi timp, in timpul somnului, creierul elibereaza un hormon in circulatia sangelui, care paralizeaza anumite grupe musculare, pentru a preveni locomotia (mersul in timpul somnului). De aceea dormim mai mult cand suntem bolnavi: ca sa aiba timp sistemul imunitar sa lupte cu boala.


***Daca vrei sa slabesti, castiga-ti creierul de partea ta, nu ti-l fa dusman!
Daca vrei sa slabesti, nu trebuie sa ai ca punct de plecare gandul de a slabi! Nu trebuie sa te preocupe felul cum sa slabesti!

De exemplu, daca iti spui: "... sunt supraponderal, trebuie sa slabesc, trebuie sa fac ceva sa nu mai mananc asa mult, trebuie sa incep o dieta, care sa ma ajute...", creierul in mod automat va reactiona in subconstient prin a te face sa-ti doresti sa mananci si mai mult! Creierul va auzi doar: "... trebuie sa mananc mai mult..." din tot ce ti-ai propus tu mai sus!

Adica aude doar partea pozitiva din ce ti-ai propus!

Ca sa slabesti, trebuie sa descoperi ceva ce iti doresti cu adevarat si care are legatura si cu felul cum arati. De exemplu, ai putea sa te uiti la cineva care arata foarte bine, o persoana supla, placuta, agreata, si sa-ti spui: "... Uau, n-ar fi grozav sa arat si eu tot atat de bine, as putea face atat de multe lucruri, fata de cum sunt acum...".
Trebuie sa-ti doresti cu adevarat insa. Trebuie sa te entuziasmeze gandul ca vrei sa fii si ca vei incepe sa
te preocupe felul cum poti sa devii o persoana sanatoasa, placuta, supla, plina de incredere.

Poti incepe chiar sa-ti repeti: vreau sa fiu suplu. (vreau sa fiu supla) In acel moment, in mod paradoxal, creierul nu se va mai opune, ci daca iti doresti cu adevarat, daca te bucura gandul acela, el va cauta in permanenta in subconstient caile care sa te ajute sa devii acea persoana.

Cum spuneam, conteaza sa-ti doresti cu adevarat! Sa te vezi in acea ipostaza, sa vezi beneficiile. Incet, incet, stilul tau de viata se va schimba... si ghici, in drumul tau de a deveni acea noua persoana, vei ajunge si
sa slabesti, dar fara sa te mai concentrezi pe acel obiectiv!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu